1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Работна среща по проект „Смекчаване уязвимостта на водните ресурси към климатичните промени” се проведе в Румъния

Работна среща по проект „Смекчаване уязвимостта на водните ресурси към климатичните промени” се проведе в Румъния

Участие в срещата взеха и представители от ИАГ

Надзорен съвет и техническа среща по проект „Смекчаване уязвимостта на водните ресурси към климатичните промени”, CC-WARE се проведе гр. Букурещ, Румъния в периода 17-ти - 18-ти септември. Участие в срещата взеха и представители от ИАГ.

По време на срещата беше направено резюме на европейските политики и стратегии, както и на националните стратегически документи за опазване на горските и водните ресурси. С цел изготвяне на общата транснационална стратегия бяха разгледани и обсъдени предложените мерки и най-добрите практики от партньорите по проекта. ИАГ следва да подготви и изпрати национални примери за най-добри лесовъдски практики за опазване на повърхностните водни ресурси за питейни нужди.

Беше обсъдено и изготвянето на съвместен план за интегрирано управление на водните и горските ресурси и решения за управление им.

Подробно беше обсъдена програмата на заключителната среща и пленарна сесия по проекта, която ще се проведе в периода 11-12.11. 2014 г. в гр. Вайдхофен ам Ибс, Австрия. По време на тази среща ще бъдат очертани възможностите за кандидатстване по програма „Дунав 2014 -2020” и ще бъдат обсъдени идеите и целите на бъдещ проект в областта на опазване на водните и горските ресурси в условията на климатични промени.

На 18.09.2014 домакините на заседанията на Надзорния съвет и Техническата среща по проекта организираха теренно посещение на язовир Палтину, където показаха добра практика, свързана с изграждане на язовир за питейна вода и залесявания във водосборния му басейн с цел опазване на водните ресурси.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.