1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Резултатите по проект за мониторинг на горските пожари ще представят експерти от ИАГ

Резултатите по проект за мониторинг на горските пожари ще представят експерти от ИАГ

Срещата ще се състои на 03 и 04 май 2012 г. във Велико Търново

На 03 и 04 май 2012 г. във Велико Търново, експерти от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) ще представят резултатите по проект „Мониторинг на пожарите в европейските гори чрез информационни системи – EFFMIS” по програма INTERREG IVC на Европейския съюз. Изпълнителна агенция по горите е партньор по проекта в консорциум с още 10 европейски партньори от 8 европейски страни.

На срещите ще присъстват областният управител на Велико Търново доц. Пенчо Пенчев, представители на общината, на „Областното управление Пожарна безопасност и защита на населението”, служители от системата на горите.

Присъстващите ще имат възможността да се запознаят с проекта и с неговото изпълнение. Основната цел е да се създадат възможности за обмяна на опит и най-добри практики при използването на информационни системи за откриване на горски пожари и управление на дейностите по тяхното потушване. Партньорите по проекта ще разработят регионални планове за действие за борба с горски пожари. С това се цели да се намали риска от пожари в природата, като негативен фактор за горите в страните от Европейския съюз за тяхното социално, икономическо и екологично измерение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.