1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. РИОСВ – София отне разрешението за дейности с отпадъци на ,,Зерон Т” ЕООД

РИОСВ – София отне разрешението за дейности с отпадъци на ,,Зерон Т” ЕООД

За нарушения на екологичното законодателство в предходните три години на дружеството са издадени две влезли в сила наказателни постановления

РИОСВ – София отне разрешението за дейности с отпадъци на ,,Зерон Т” ЕООД, във връзка с извършени нарушения на екологичното законодателство. Съгласно решението, дружеството следва да прекрати извършваните рекултивационни дейности на стопанисваните площадки, веднага след като то й бъде връчено. 

От 2014 г. ,,Зерон Т” ЕООД изпълнява проекти за рекултивация на нарушени терени чрез влагане в обратни насипи на инертни строителни отпадъци и земни маси на следните площадки:

-  Площадка №1, с местонахождение в гр. София, район „Кремиковци“, кв. „Враждебна“, площ 66 225 кв. м.

-  Площадка № 2, с местонахождение в гр. София, местност „Долни Богров – Сметището“.

За нарушения на екологичното законодателство в предходните три години на дружеството са издадени две влезли в сила наказателни постановления с имуществените санкции в размер на 14 000 лв. Наказанията са за:

  1. Извършване на дейности по третиране на отпадъци без изискващото се разрешение на площадка, находяща се в гр. София, кв. ,,Враждебна”, местност „Долни Богров – Сметището“;
  2. Неизпълнение на дадени задължителни предписания във връзка с извършена проверка на 11.08.2020 г. на площадка, находяща се в гр. София, кв. ,,Враждебна”, местност „Долни Богров – Сметището“.

 

В седемдневен срок от получаването на решението „Зерон Т“ ЕООД следва да върне в РИОСВ – София всички оригинали на издаденото му разрешение за извършване на дейности с отпадъци.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.