1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Стартира нов сайт от семейството на БДЗП

Стартира нов сайт от семейството на БДЗП

Потребителите ще открият и съвети за кандидатстване за агроекологичните мерки по ПРСР

Нов сайт от семейството на БДЗП - http://saveraptors.org/gef/ стартира работата си. Той представя дейностите по проекта "Осигуряване на устойчиво управление на Натура 2000 зони, ключови за оцеляването на глобално застрашени видове", финансиран от Програмата за малки проекти на Глобалния Екологичен Фонд (ПМП на ГЕФ).

В сайта ще откриете полезна информация за природосъобразното управление на места, част от Натура 2000, съвети за кандидатстване за агроекологичните мерки по Програмата за развитие на селските райони, информация за защитени видове като царския орел и европейския лалугер и пр.

В рубриката „Видео” можете да гледате 10 кратки клипа, посветени на различни природозащитни теми - ползите от Натура 2000, образование и опазване на природата, опазване на пасищата, екотуризъм, агроекология, устойчив лов и др.

В рубриката „Изтегли материали” можете да видите и изтеглите брошура „Ръководство за фермери” и плакат „Придо съобразно управление на пасищата”.

Проектът „Осигуряване на устойчиво управление на Натура 2000 зони, ключови за оцеляването на глобално застрашени видове” се осъществява от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) с финансовата подкрепа на Програмата за малки проекти на Глобалния Екологичен Фонд (ПМП на ГЕФ). Основната цел на Проекта е осигуряване на устойчиво дългосрочно управление, ползване и възстановяване на интегритета на ключови елементи от екологичната мрежа Натура 2000, чрез насърчаване на участието на местните общности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.