1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Стартира онлайн конкурс за избор на птица-символ на София

Стартира онлайн конкурс за избор на птица-символ на София

Проектът е подкрепен и финансиран от Фондация "Америка за България"

Стартира онлайн конкурс за избор на птица-символ на София. Конкурсът е част от проекта "Вижте за първи път: Летящото богатство на България” на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП), подкрепен и финансиран от Фондация "Америка за България".

Амбициозната цел на проекта е да популяризира България като дестинация за природосъобразен туризъм и важен орнитоложки център, като постави акцент на възможностите за наблюдение на птици в националната политика при представяне на туристическите възможности на страната ни, като в същото време повиши интересът към птиците и желанието за опазване на техните местообитания сред широката публика.

За да популяризираме птичето богатство на страната, искаме да дадем възможност на жителите на градовете да опознаят първо техните съседи – обитателите на дворовете, парковете и градинките. В този контекст проектът стартира онлайн конкурс за птица-символ на София.

Специално разработеният за целта сайт "Избери птица-символ на София" ( http://www.bspb.org/birdsymbol ) представя 12-те най-често срещани и най-познати пернати обитатели на столицата - Алпийски бързолет, Градска лястовица, Гугутка , Голям пъстър кълвач, Керкенез, Кукумявка, Кос, Голям синигер, Славей, Горска зидарка, Домашно врабче и Сойка.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.