1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В образователните дейности на проекта за опазване на червеногушата гъска взеха участие 180 ученици

В образователните дейности на проекта за опазване на червеногушата гъска взеха участие 180 ученици

Снимка:

Дейностите на училищата, в рамките на техните клубове и извънкласни занимания, продължават

Близо 180 деца от 8 училища от област Добрич (с. Стефаново, с. Черна, с. Ведрина, с. Хитово, с. Смолница, с. Дончево, с. Оброчище и с. Стожер) посетиха през март и април проектните територии и се включиха в образователните дейности на проекта „Опазване на зимуващата популация на световно застрашената червеногуша гъска”.

Към тях се присъединиха и децата от с. Житница, които отбелязаха Международния ден на Земята с програма, посветена на значението на езерата, като Шабленското и Дуранкулашкото, и на техните обитатели.

Още една приятна изненада от програмата бе пиесата, посветена на червеногушата гъска и нейната миграция. Към отбелязването на Деня на Земята се включиха и учениците от началния курс на ОУ “Стоян Михайловски” – гр. Варна.

Посещенията на проектните територии – Шабленски езерен комплекс, Дуранкулашко езеро, ез. Сребърна и ЗЗ Калиакра, ще продължат и през май и юни. Учениците ще могат да се запознаят с тях и техните обитатели, чрез наблюдения с увеличителни уреди, игри и други забавни занимания. Дейностите на училищата, в рамките на техните клубове и извънкласни занимания, също продължават.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.