1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В София дискутират техники за отглеждането на животни в неестествена среда

В София дискутират техники за отглеждането на животни в неестествена среда

Домакин на форума е Столичният зоопарк

Съвременни методи и техники за отглеждането на животни в неестествена среда ще се дискутират на семинар в София. Форумът започва днес - 24 ноември, и ще продължи до събота - 26 ноември, като негов домакин е Столичният зоопарк, съобщиха организаторите.

Лектори ще са Алън Рукрофт, експерт по отглеждането на слонове, Дейв Фейган - експерт по хуманна и ветеринарна стоматология и Стийв Мартин, консултант по дресура и обучение на животни. В семинара ще участват представители на зоопарковете от Букурещ, Скопие, Сараево и от Москва.

Лекторите ще запознаят участващите във форума със съвременните тенденции в обучението на животни с цел медицински и образователни дейности, специализирани грижи за зъбите на животните, храненето им, практиките при отглеждането на слоновете и други екзотични видове в закрита среда.

На 26 ноември в 9.30 ч. пред Къщата на слона в зоопарка ще започне посетителския ден "Попитай експерта". Всеки ще може да попита тримата лектори за съвети за отглеждането на домашните любимци, пише inews.bg.

Освен това ще има и демонстрации с обучени животни от Зоологическата градина - скален орел, мишелов на Харис, язовец, пор и змии. Събитието ще е в подкрепа на кампанията "Артайда има нужда от приятели". Нейната цел е разширяването на хабитата на индийската слоница в зоопарка, в който да се настанят още слонове в съответствие с изискванията за отглеждането им в закрита среда.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.