1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В териториалния обхват на РИОСВ-Шумен са реализирани 15 еко проекта

В териториалния обхват на РИОСВ-Шумен са реализирани 15 еко проекта

Те са финансирани в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда"

Приключени са дейностите по петнадесетте проекта, реализирани в териториалния обхват на РИОСВ-Шумен. Те са финансирани в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда" и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата - и аз участвам". Общата им стойност е 105 229 лева.

Установено е изпълнение на заложените в договорите дейности, включващи озеленяване на площи, създаване на зони за отдих, естетизиране на дворове в училища, подобряване на екстериора чрез облагородяване и освежаване  и други.  Постигната е основната цел - почистване и благоустрояване на населените места, осигуряване на по-приятна жизнена среда, информира Дарик.

Такова е заключението на комисията, съставена от експерти към екоинспекцията и  Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Съвместните проверки са извършени в периода октомври - ноември 2011г.

Всички възложители на проектите, получили финансирането, се задължават да опазват закупените съоръжения, да поддържат почистените терени и залесените площи за период минимум две години. Извършените дейности подлежат на последващ контрол.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.