1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. WWF обявява старта на четвъртото издание на конкурса „Училища за жива планета”

WWF обявява старта на четвъртото издание на конкурса „Училища за жива планета”

Срокът за подготовката на конкурсните проекти е ноември 2011 - май 2012 г.

Международната природозащитна организация WWF обявява старта на четвъртото издание на конкурса „Училища за жива планета”. Партньор в начинанието е австрийската фондация Ерсте.

В конкурса могат да участват ученици между 12 и 16 години от Австрия, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия и Украйна. Те трябва да представят проект по една от следните три теми: „Дунав/Европейската линия на живота”; „Екологичен отпечатък/Глобални ефекти на потреблението”; „Активно гражданство/Бъди активен и мотивирай останалите”.

Срокът за подготовката на конкурсните проекти е ноември 2011 - май 2012 г. Церемонията по награждаването ще се проведе в Румъния през юни 2012 г., а голямата награда за победителите е образователен лагер, който ще се проведе в северната ни съседка през същата година.

Междувременно трима учители и трима ученици от всяка една от изброените държави ще бъдат поканени да се включат в семинар по устойчиво развитие, организиран от WWF. Той ще се проведе от 22 до 27 октомври т.г. в Австрия и целта му е участниците да бъдат запознати с основните принципи на природосъобразния начин на живот.

За да се включат в състезанието, кандидатите трябва да представят молба и мотивационно писмо не по-късно от 15-ти септември 2011 г. във  WWF Румъния  на електронен адрес dcaratas@wwfdcp.ro. "> dcaratas@wwfdcp.ro.

През трите години от съществуването й в инициативата „Училища за жива планета” са участвали повече от 90 учители и 2000 ученици от 11 страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.