1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Заключителна пресконференция по проект „Съхраняване на генетичния фонд и възстановяване на приоритетни горски хабитати в НАТУРА 2000 зони”

Заключителна пресконференция по проект „Съхраняване на генетичния фонд и възстановяване на приоритетни горски хабитати в НАТУРА 2000 зони”

В рамките на проекта е подобрен консервационния статус на приоритетните за Натура 2000 типове местообитания

Днес, 16 юни 2015 г., от 10:30 часа в зала 400 на МЗХ ще се състои заключителна пресконференция и последно седмо заседание на Управителния съвет по проект LIFE10NAT/BG/146 „Съхраняване на генетичния фонд и възстановяване на приоритетни горски хабитати в НАТУРА 2000 зони”,  реализиран по Програма LIFE+ на Европейската комисия. Горската семеконтролна станция София (ГСС София) е координиращ бенефициент по проекта, а асоциирани бенефициенти са Изпълнителна агенция по горите  и Сдружение „Инициативна група Витоша”. Проектът стартира в началото на месец септември 2011 г. и е с продължителност около 4 години (46 месеца).

В рамките на проекта беше подобрен консервационния статус на приоритетните за Натура 2000 типове местообитания в две български зони, които са от значение за Общността: Драгоман - BG0000322 и Плана - BG0001307 и бе изградена Генна банка за съхраняване на семена от дървесни и храстови видове с европейска значимост в разсадник Локорско, на територията на Държавно горско стопанство София.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.