1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зам.-министър Кънчев връчи награди за постижения в кампанията „Да изчистим България заедно“

Зам.-министър Кънчев връчи награди за постижения в кампанията „Да изчистим България заедно“

Снимка:

МОСВ е основен партньор на кампанията

Зам.-министърът на околната среда и водите Николай Кънчев връчи награди за постижения в кампанията „Да изчистим България заедно“. Той участва в церемонията за Годишните награди „Чиста игра“ за кампанията през 2017 г. и даде призовете на победителите в категорията „Най-резултатен играч“. Отличените са Съюзът на ловците и риболовците за най-голям брой акции, Влади Ванков за Фейсбук инициативата „Да живеем на чисто“, Сдружение „Нулев отпадък – България“ и Столичната община и радио N-JOY за кампанията „Зеленото приключение на инспектор N-JOY”.

„Благодаря на БТВ за мащабната инициатива. Радвам се, че връчвам наградите в тази категория, защото резултатите са видими. Тази кампания дава възможност за повишаване на общественото възпитание, концентрирайки енергията на различни хора  в един ден и с една обща цел - да помогнат да направим България по-чисто и приятно място за живеене“, каза зам.-министър Кънчев.

МОСВ е основен партньор на кампанията. В деня на почистването служителите на министерството и регионалните ни структури участват доброволно в събирането на отпадъците от замърсените терени, а общинските и регионални депа се отварят за депониране без такси. През миналата година министерството осигури чували и ръкавици за участниците в почистването, както и ваучери за гориво за извозване на отпадъците.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.