1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Замърсяване на морската вода в района на заседналия круизен кораб „Коста Конкордия”

Замърсяване на морската вода в района на заседналия круизен кораб „Коста Конкордия”

Според предварителни данни, не става дума за изтичане на гориво от цистерните на 17-палубния лайнер

В района на заседналия на риф круизен кораб „Коста Конкордия” е забелязано мазно петно на морската повърхност, съобщиха световните агенции, като се позоваха на спасителните екипи. Провеждат се изследвания на образци от замърсената морска вода.

Според предварителни данни, не става дума за изтичане на гориво от цистерните на 17-палубния лайнер, наклонил се на едната си страна. В района на замърсяването са разпръснати абсорбиращи вещества.

„Коста Конкордия” се удари в скали близо до италианския остров Джилио, област Тоскана, на 13 януари, след което заседна и се килна опасно. Според последни данни при корабокрушението са загинали 15 души. В понеделник бяха открити телата на още две жени от пътниците на злополучния плавателен съд.

17 души остават в неизвестност, издирването им продължава. Представители на италианските власти обаче заявиха през уикенда, че на борда на туристическия кораб вероятно е имало нерегистрирани пътници, което означава, че броят на изчезналите може да се окаже по-голям.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.