1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. НССЗ започна провеждане на изнесени приемни за земеделците

НССЗ започна провеждане на изнесени приемни за земеделците

Звеното провежда около 1 000 изнесени срещи годишно

 

Националната служба за съвети в земеделието и през тази година ще проведе множество изнесени приемни. Целта е да дадат полезна и адекватна информация на земеделците относно приемите по Програмата за развитие на селските райони. Звеното провежда около 1 000 изнесени срещи годишно. 

Изнесените приемни се провеждат по области в цялата страна от териториалните областни офиси на Националната служба за съвети в земеделието. От тази седмица започнаха и първите срещи, на които присъстват основно малки стопани.

Графикът за провеждане на изнесени приемни е качен на интернет сайта на Службата. В него е описано по градове с точните дати, място и час на провеждане на срещата, като е 3-месечен. Сега са посочени изнесените приемни от януари до март.

Близо 5 000 проекта на малки стопани са изработили безплатно служителите, допълниха още от Националната служба за съвети в земеделието пред АгроТВ. Това е по двата приема по мярка 6.3 „Стартова помощ за малки земеделски стопанства“. Припомняме, че през тази година малките стопани ще имат възможност да кандидатстват по 3 подмерки, като изискванията към кандидатстване все още не са ясни. Първо се очаква да бъде отворена подмярка за малките животновъдни стопанства до края на януари или началото на февруари. Ще стартира и мярка 4.1.2 за инвестиции в земеделски стопанства, а в средата на годината ще бъде отворена мярка 6.4.2., финансираща неземеделски дейности. 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.