1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Обсъждат проблемите в пчеларството на семинар в Добрич

Обсъждат проблемите в пчеларството на семинар в Добрич

Организатори са НССЗ и Институтът по животновъдни науки в Костинброд

„Приложно пчеларство в промишлени пчелини“ е темата на семинар, организиран от Областната служба за съвети в земеделието в Добрич и Института по животновъдни науки – Костинброд. Форумът ще се проведе на 16 ноември /петък/ в областна управа в Добрич.

Фермерите ще се запознаят със състоянието и проблемите на пчеларския сектор, новостите в технологиите при отглеждане на пчелни семейства, както и с производството на пчелни майки. Лектор по темата ще бъде гл. ас. д-р Пламен Христов от Института по животновъдни науки (ИЖН) – Костинброд. Експертите от Териториалния областен офис на НССЗ в Добрич ще разяснят възможностите за субсидиране на пчеларите по национални и европейски програми.

Семинарът ще започне от 10,30 ч. и ще продължи четири часа. Предвидена е и дискусия по най-наболелите проблеми в пчеларския сектор. Над 2000 са пчеларите в Добричка област, а пчелните семейства са около 55 000, сочат данните на областната структура на Националната браншова организация „Български пчеларски съюз“. Броят им обаче не е точен, тъй като регистрацията на пчеларите не е задължителна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.