1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. ДФЗ предоставя държавна помощ de minimis за изхранване на овце и кози майки през 2012 г.

ДФЗ предоставя държавна помощ de minimis за изхранване на овце и кози майки през 2012 г.

Снимка:

Общият размер на помощта за един земеделски производител не може да надхвърля 7500 евро

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” взе решение за предоставяне на държавна помощ de minimis за изхранване на овце и кози майки през 2012 г. Общият размер на помощта за един земеделски производител не може да надхвърля 7500 евро за трите данъчни години 2010 – 2012 г.

Помощта се предоставя на земеделски производители, занимаващи се с първично производство на селскостопанска продукция – физически лица, еднолични търговци и юридически лица, които притежават най-малко 50 броя овци или кози майки в стадото, или 50 броя смесено кози и овце майки. Земеделските производители не трябва да имат изискуеми задължения към Фонда, а при наличие на такива, същите се прихващат от помощта, по смисъла на чл. 103 от Закона за задълженията и договорите. Заявленията се подават съгласно указанията за прилагане на помощта в Областните дирекции към ДФ ”Земеделие” по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец и по седалището на юридическото лице.

Срокът за подаване на заявления е от 18 юни до 6 юли 2012 година, за сключване на договорите от 16 юли до 31 юли и за изплащане на средствата – до 10 август 2012 г., като земеделските производители трябва да запазят 75% от броя на животните в стадата, за които е получена помощта до 31.12.2012 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.