1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Резитбени операции и торене на плододаващи овощни градини

Резитбени операции и торене на плододаващи овощни градини

Съвместна информационна среща-семинар на НССЗ, Шуменски университет, БАБХ - гр. Ямбол

На 20 октомври 2017 г. в гр. Ямбол ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Ямбол), Шуменски университет (ШУ) "Е. Константин Преславски" и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) - Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - гр. Ямбол.

На семинара доц. д-р Кирил Славов - ШУ „Е. Константин Преславски“ ще представи на присъстващите резитбени операции свързани с плододаване на овошките, както и торене на плододаващи овощни градини.

Доц. д-р Кирил Славов  ще запознае гостите с системите за напояване на овощните култури и системи за поддържане на междуредията в овощните градини.

Експерт от ОДБХ - гр. Ямбол, отдел “Растителна защита“ ще предостави информация на земеделските стопани свързана с действащото законодателство за растителна защита и дейностите за спазване на добрата растителнозащитна практика.

Експертите от Териториален областен офис на НССЗ - гр. Ямбол ще разяснят на участниците в семинара изисквания по подмярка 4.1.2 „Инвестиции в земеделски стопанства“ по Тематичната подпрограма за развитие на малки земеделски стопанства (ТПРМЗС), както и възможностите за кандидатстване и финансиране по Мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производителите“ от Програмата за развитие на селските райони  ПРСР 2014-2020 г.

Събитието ще се проведе гр. Ямбол, сградата на Научнотехнически съюз (НТС), ет. 3, зала № 314

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.