1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Агрополихим АД с нови решения за посевите

Агрополихим АД с нови решения за посевите

Защитете азота от загуби с Карбамид+

Ексклузивно, още преди старта на 2023 г., Агрополихим АД ще представи на агробизнеса три изцяло нови продукта на пазара на торове и ще възобнови производството на още един добре познат на земеделците комплексен NPK тор. Обединявайки дългогодишния опит и професионализма в отрасъла с агрономическите и търговски знания за бъдещо развитие на агротехнологиите, Агрополихим споделя своя ексклузивен проект – ново поколение Карбамид+, третиран с инхибитор на Уреаза.

Защитете азота от загуби с Карбамид+!

 

karbamid

Карбамид+ е специализиран гранулиран тор със защита от изпарения. Продуктът е създаден с цел по-висока ефективност, рентабилност и екологичност на почвеното хранене. Той е едновременно рентабилен за земеделските производители и щадящ околната среда. Иновативната технология, по която се произвежда, намалява изпарението на амоняк, осигурявайки по-добро азотно хранене на растенията и по-голяма гъвкавост при избор на време за торене. Технологията позволява значително удължаване на срока за внасяне на Уреа и минимално влияние на метеорологичните условия. Допълнително предимство е, че Карбамид+ може да бъде прилаган в почвата и при по-високи температури (20-25°C).

Какви са предимствата на използваната технология при инхибиран карбамид?

 

Предимствата на технологията, използвана при Карбамид+, са:

  • Съдържа последно поколение инхибитор NBPТ със специално добавени вещества за подобрено покритие и ефикасност.
  • Има гъвкавост при избор на време за торене, а отпечатъкът, който оставя върху природата, е по-малък, поради намаленото изпарение на амоняк.
  • По-ниска норма на приложение (до 20%), със същата цена на декар, но със значително намален труд и възможност за избор на време за торене и да осигури изхранване за същия добив, както с по-голямото количество обикновен Карбамид.

През последните години „Агрополихим“ АД насочва и обединява усилия в една основна цел - да се намалят загубите на азот от изпарения – чрез амонячни газове, а също и наличие на гъвкавост в приложението, изразяващо се в минимално влияние на метеорологичните условия при торовнасяне. Практиката показва, че инхибираният Карбамид+ може да бъде внасян в почвата при липса на влага (до две седмици), дори тогава няма да има загуби на азот.

 

agropolihim

Другият нов продукт, който компанията лансира на пазара, е NP 15:25 + 12 S – това е трикомпонентен азотно-фосфорен тор, създаден за приложение на почви, които имат запас на калий. Препоръчва се за основно, предсеитбено и присеитбено торене на зърнено-житни култури като пшеница, царевица, ечемик, овес и др., както и за торене на маслодайни култури: рапица, слънчоглед, лен, тъй като сярата подпомага натрупването на масло в семената.

NP 15:25 + 12 S притежава сравнително високо съдържание на лесноусвоими по форма хранителни елементи, което го прави добро решение за всяко стопанство.

NPK 16:16:8 + 12S е другата нова формулация в продуктовото портфолио на „Агрополихим“ АД.

Неорганичният сложен тор NPК 16:16:8 + 12S е продукт, получен по химичен път при неутрализация на екстракционна фосфорна киселина с амоняк, с добавка от калиев хлорид и последващо гранулиране на продукта. Комплексният тор се прилага преди или присеитбено, както и като основно торене при пшеница, ечемик, овес, ръж, рапица, слънчоглед, царевица и др. Koмбинaциятa нa xpaнитeлни вeщecтвa стимулира pacтeниeтo ĸъм eднo пo-дoбpo ycвoявaнe нa xpaнитeлнитe eлeмeнти oт ĸopeнитe, тъй ĸaтo нaпpимep, нaличиeтo нa фocфop пpeдpaзпoлaгa pacтeниeтo дa ycвoи aзoт в пo-гoлямa cтeпeн. Този продукт е високоефективен и особено подходящ за подхранване на култури, които имат чувствителен дефицит към елемента сяра. Балансираното съдържание на хранителни елементи в състава му спомага за пълното задоволяване на нуждите на растенията от макрохранителни вещества.

Добре познатият комплексен комбиниран NPK 15:15:15 + 10 S отново влиза в производство. Балансираната формулация на този гранулиран тор спомага за значителното повишаване на коефициента на използване на хранителните вещества и дава възможност за акуратно и контролирано внасяне на сравнително ниски норми от даден елемент, което се постига трудно при разделно торене. Чрез приложението на този продукт може да се намалят загубите от измиване и излитане на хранителните елементи и същевременно да се постигнат по-ниски разходи при еднократно внасяне в почвата, свързани с транспорт, време и труд.

За подробна информация относно продуктовото портфолио на компанията и при нужда от съвет или разработване на прецизна технология за торене, не се колебайте да се свържете с нашите регионални агроном-консултанти!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.