1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Дигиталното фермерство има едно име - ONDO

Дигиталното фермерство има едно име - ONDO

Умно управление на цял оранжериен комплекс чрез телефона

В единствения оранжериен комплекс за производство на зеленчуци по биологичен и биодинамичен начин у нас, намиращ се в село Лик и управляван от иновативния биоземеделец Мирослав Пешовски и неговото семейство, е изградена цялостна система за контрол на микроклимат, с капково напояване и подхранване на растенията. Всичко е напълно автоматизирано. Всичките процеси в оранжерията се управляват в 5 отделни климатични зони. Във всяка оранжерия е поставена измервателна кутия. На база данните от нея контролер взема решенията какво точно да бъде направено и кога.

ondo

Оранжерийният комплекс, състоящ се от 13 тунелни полиетиленови съоръжения, е особено предизвикателство за автоматизация. Но за ОНДО това е като детска игра.

ОНДО Солюшънс е българската компания, която предлага гъвкава модулна система за управление на процесите в оранжерии, устойчив микроклимат, прецизно хранене, повишаване на добивите и намаляване на разходите, лесна употреба на интерфейса.

ondo

ОНДО постоянно се стреми да вдига нивото на използването на съвременните технологии и лесната им употреба. За последната една година компанията разработи безжични модули за управление на крайни устройства. ONDO AIR Points са иновативни модули, които позволяват на земеделски стопанства с голяма площ да автоматизират и прецизират процесите по напояване и торене, при значително намалени разходи, време и инсталационна дейност, в сравнение с традиционните, кабелни инсталации. Към новите технологични разработки може да добавим и метеорологичната станция ONDO Weather, която позволява измерване и интеграция на множество климатични и почвени данни за оранжерии и открити площи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.