1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Годишен семинар на Тимак Агро България 2023

Годишен семинар на Тимак Агро България 2023

На събитието присъстваха над 350 клиенти на компанията

Традиционният годишен семинар на Тимак Агро България се проведе на 21 юни в Златни пясъци. На събитието присъстваха над 350 клиенти на компанията, които имаха възможността да се запознаят с новостите и разработките по отношение на храненето на растенията и животните.

Надежда Димитрова

Надежда Димитрова, изпълнителен директор на Тимак Агро България

За поредна година компанията беше подготвила специална семинарна част под мотото „Винаги с мисъл за природата и нашето бъдеще“, в която взеха участие утвърдени специалисти от страната и чужбина. Събитието беше открито от Изпълнителния директор на компанията г-жа Надежда Димитрова.

Специалният гост от Франция, Мениджърът по развитие на нови продукти и решения - г-н Максим Рокабоа сподели повече информация относно международния опит на Тимак Агро в разработването на нови продукти и решения. Акцентите в неговата презентация бяха непрекъснатият стремеж към търсенето на иновативни решения за справяне с предизвикателствата на полето, както и лансирането на новата DNA гама биостимулатори на компанията на българския пазар.

Максим Рокабо

Максим Рокабоа, мениджър по развитие на нови продукти и решения

Г-н Рокабоа сподели колко много опити и партньорства с научни институти в цял свят стоят зад създаването на новата гама биостимулатори, за да бъдат много по-ефективни и с по-дълготраен ефект спрямо масово използваните и предлагани биостимулатори на пазара към настоящия момент. Зад всичко това се крие не само наука, но и уникалният подход на Тимак Агро да бъде винаги до клиента, да търси решение на проблема и да предлага рентабилни продукти с максимален резултат.

доц. д-р Николай Минев

доц. д-р Николай Минев от Аграрен университет Пловдив

В лекционната част участие взе и утвърденият агрохимик в лицето на доц. д-р Николай Минев от Аграрен университет Пловдив, който запозна присъстващите в залата с баланса и динамиката на фосфора в почвата. Доц. Минев акцентира и върху значението на други ключови хранителни елементи за успешното развитие на есенниците, като обърна специално внимание на факторите, които възпрепятстват усвояването на хранителните елементи от растенията. Друг важен акцент в неговата презентация беше важността на защитата на хранителните елементи и наличието на органика в торовете, което благоприятства за по-доброто усвояване на хранителните елементи.

Именно това отличава продуктите на Тимак Агро България от всички останали торове на пазара - продуктите са органо-минерални с внедрени органични комплекси за цялостна защита на хранителните елементи, за стимулиране на физиологията и растежа на културите, както и за повишаване на почвеното плодородие и по-добра микробиологична активност в почвата.

Непосредствено след доц. Минев, Маркетинг мениджърът на компанията г-н Милен Дребов насочи вниманието на земеделските производители към продуктите за есенна кампания и защо те са най-удачният избор за предсеитбено торене. Той изтъкна предимствата от употребата на органо-минерални торове, синергизма между хранителните елементи, съдържащи се във формулациите, както и сподели отлични резултати от практиката, постигнати с продуктите.

Милен Дребов

Милен Дребов, маркетинг мениджър на Тимак Агро България

Като пионерска компания, Тимак Агро предлага не само гранулирани продукти със защита, но и иновативни биостимулатори. В лекционната част беше отделено специално внимание на важността от употребата на листни биостимулатори в технологията на отглеждане на есенници, особено през есента. С тази задача се зае Младши продуктовият мениджър в компанията г-н Цветомир Цветанов, който сподели своите наблюдения от полето през последните 3 години. Г-н Цветанов показа различни снимки и резултати от научни и производствени опити в цялата страна, като убеди присъстващите в залата земеделски производители, че биостимулаторите са бъдещето в земеделието и единственото средство за подпомагане на културите и за минимизиране и справяне с абиотичните фактори на полето.

Тимак Агро е пионер в разработването на биостимулатори и това се доказва всяка година.

В края на лекционната част, Продуктовият мениджър на компанията г-н Богомил Михайлов презентира новата линия за животновъдството на Тимак Агро, като обърна внимание на два ключови продукта - инокуланта за силажиране Silaprilib Quatro+ и продукта за дезинфекция Actisan 360.

тимак агро

Традиционният семинар на Тимак Агро България приключи с изискана вечеря в бляскаво аранжирана зала и грандиозна забавна програма, специално подготвена за събитието. По време на вечерята бяха раздадени и наградите от различните кампании, организирани от Тимак Агро България от началото на годината.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.