1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Избрахте ли си хибриди за Пролет 2023?

Избрахте ли си хибриди за Пролет 2023?

На семинар в Стара Загора земеделци се запознаха с най-новата селекция при царевицата и слънчогледа

С обогатено и надградено портфолио с хибриди при пролетните култури Лидеа отново ще бъде сред лидерите на пазара у нас. Новите селекционни решения на компанията дават оптимизъм за добра пролетна кампания. На семинар в Стара Загора земеделци се запознаха с топ хибридите на Лидеа при царевица, слънчоглед и сорго, които ще предлагат през новия сезон.

Метод, 380 по ФАО, е най-продаваният царевичен хибрид на Лидеа. При силажните хибриди най-утвърдените са Колония, 610 по ФАО, като и DUO SILO 610 и DUO SILO 460. Мейфлауър и ЕС Милади са много подходящи за почвено-климатичните условия в района на Южна България, благодарение на по-ранния им цъфтеж.

ЕС Джанис CLP остава най-продаваният хибрид в портфолио слънчоглед на фирма Лидеа. Изключително е подходящ за всички райони на страната, за интензивни и екстензивни условия. ЕС Ароматик SU е средно ранен, с отлична защита на синя китка и сухоустойчивост, който е със стабилни добиви и е подходящ за всякакви условия. Новите надежди на Лидеа при маслодайната култура са ЕС Оазис CLP, ЕС Антемис, ЕС Белфис CLP и ЕС Цейлон SU в Експрес технологията.

lidea-seminar

„Най-ценното в генетиката на Лидеа е, че при слънчогледа се работи за генетичната устойчивост на хибридите срещу мана и високи раси синя китка. Постоянно се подобряват параметрите на хибридите и това поставя фирмата на челни пазарни позиции“, каза Цветомира Янулова, регионален представител за Стара Загора и Сливен. Тя допълни, че Лидеа предлага много успешни продукти при соргото и посочи за пример най-предпочитаните от земеделците - ЕС Ализе и ЕС Фьон, а в силажния сегмент е Сапфир BMR.

lidea-hibridi

„Доволен съм от семената на Лидеа. Тази година най-добре на моите полета, които се намират в община Чирпан, се представи царевицата ЕС Милади, а при слънчогледа - ЕС Ароматик SU“, сподели Светлозар Славов от с. Златна ливада.

lidea-sunflower

Семена от портфолиото на Лидеа използва в стопанството си и Любомир Мартинов, чиито обработваеми площи се намират в гр. Казанлък и с. Копринка. Изпробвал новата им генетика и останал очарован. От слънчогледа получил рекордни добиви. Най-добре се представили новите попълнения в портфолиото ЕС Оазис CLP и ЕС Белфис CLP.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.