1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Минимални обработки с цел опазване на почвата

Минимални обработки с цел опазване на почвата

Гумите от последно поколение на BKT са всичко, от което се нуждаете!

Предизвикателствата, свързани с изменението на климата, повишиха необходимостта от по-устойчивите земеделски практики. Индустрията за селскостопански машини подкрепя земеделските производители с помощта на модерна техника. В резултат на това има нарастващо търсене на високотехнологични гуми, като тези, предоставени от BKT – съюзник на фермерите, когато става въпрос за опазване на почвата.

Конвенционалната обработка на почвата, включително интензивна оран и дисковане, се счита за основна заплаха за структурата и функцията на почвата, която води до загуба на хранителни и органични вещества. Затова с цел запазване на биологичното разнообразие на почвите и свеждане до минимум на промяната на структурата на почвата, практиките за консервационно земеделие, лека или минимална обработка стават все по-популярни. Такива практики могат да включват сеитба на покривни култури за защита на почвата, разнообразно сеитбообращение в полза на почвените микроорганизми и намалена обработка в диапазона 20-25 см.

Повече от всякога е важно да си сътрудничим с надеждни партньори и специалисти, които споделят една и съща цел: балансиране на разходите, производителността и устойчивите принципи. Благодарение на непрекъснатия си ангажимент за изследване и разработване на авангардни решения за гуми, BKT е разработила широка гама от висококачествени продукти, които отговарят на специфичните нужди на днешните фермери.

Напълно в съответствие с тенденцията за лека обработка и опазване на почвата, BKT може да предложи множество модели гуми за трактори от последно поколение, които позволяват на фермерите да транспортират по-тежки товари, като избягват уплътняването на почвата.

На първо място, това е AGRIMAX FORCE, продукт от висок клас на BKT, който е подходящ както за прибиране на реколтата, така и за транспортни операции, което позволява ефективна и продуктивна обработка на почвата. Благодарение на технологията IF, AGRIMAX FORCE може да превозва тежки товари при по-ниско налягане на напомпване в сравнение със стандартна гума, намалявайки уплътняването на почвата. Това е страхотна гума за трактори с висока мощност и комбайни, която осигурява комфортно шофиране, отлично сцепление, изключителни самопочистващи свойства, както и нисък разход на гориво. Гамата включва версията IF 750/75 R 46, която има зашеметяващ диаметър от 2,30 метра. Гамата AGRIMAX FORCE е резултат от усъвършенствания инженеринг на гуми на BKT, който отговаря на предизвикателствата на непрекъснато променящия се селскостопански пазар.

Повишената производителност на полето и запазването на почвата благодарение на намаленото уплътняване на почвата се осигурява и от AGRIMAX FORTIS, гума, която се отличава с подсилен найлонов корпус. В допълнение към отличното сцепление и управление, тя позволява транспортирането на тежки товари дори при високи скорости до 65 км/ч.

Част от същото семейство е AGRIMAX RT 855, гума, която се отличава както с отличен комфорт на шофиране и сцепление, така и с най-добрите самопочистващи се свойства, които позволяват бърз преход от полеви операции към движение на пътя. Тя също така е идеална за запазване на производителността на културите.

Проектирана да предотврати уплътняването на почвата е RIB 713. В сравнение със стандартната гума, технологията IF позволява по-голяма контактна площ върху почвата заедно с по-ниско налягане на напомпване, като същевременно разпределя равномерно теглото. Корпусът със стоманен колан осигурява отлична устойчивост на пробиване, както и защита срещу повреди, причинени от стърнища на полето. Гумата може да достигне скоростни пикове от 65 км/ч на пътя.

Широката гама на BKT включва и други гуми, които отговарят на нарастващата необходимост за ниско уплътняване на почвата в съвременното земеделие, а именно AGRIMAX RT 765, RT 857 и AGRIMAX RT 657. Тези изключително устойчиви гуми осигуряват отлична защита срещу пробиви, порязвания и стърнища - неизбежни рискове при обработката на почвата.

Всички тези решения още веднъж подчертават ангажимента на индийската мултинационална компания BKT да отговори на нуждите на земеделските производители бързо и ефективно.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.