1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. АРМПГБ създава свое ЕООД

АРМПГБ създава свое ЕООД

Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България цели да осигури бизнеспартньорства и пазари за членовете си

Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България създава свое търговско дружество. Това решение взе Общото събрание на Асоциацията днес в Сливен по време на извънредно общо събрание.

Създаването на еднолично дружество с ограничена отговорност по Търговския закон, с учредител Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България, е заради търсената от всички добра реализация на продукцията и в отговор на засиленото търсене от чужди търговци. Решението беше взето с почти пълно единодушие и само с четири гласа против.

Разгорещената дискусия в залата беше посветена на подготовката на вътрешни правила за фермерите, които ще предлагат свои животни, коректното подаване на информация, стандартите за качество на месото, както и на необходимостта от създаване на добре оборудвано депо за подготвените за продажба животни.

Общото събрание в Сливен взе решения за промени в устава, които ще позволят по-добра гъвкавост и оперативност. Бяха приети и 19 нови членове. Следващият по-важен ангажимент пред Асоциацията е подготовката на поредното животновъдно изложение за месодайно говедовъдство - СТЕКСПО 2019, което ще се проведе на 1 и 2 ноември в Пловдив.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.