1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Конете на България - преплетен в духа на здравето

Конете на България - преплетен в духа на здравето

Броени дни преди празника на конете - Тодоровден, какво ни препоръчва Международната федерация по конен спорт

В пълен синхрон на многоликия месец март, тази седмица в минутите посветени на конете, екипа на специализираното предаване поднася света на противоречивата и многопластова женска същност, на настъпващата пролет. Броени дни преди празника на конете -  Тодоровден, какво ни препоръчва Международната федерация по конен спорт (ФЕИ) по повод първите установени случаи с Херпес Вирус EHV - неврологична форма по конете в Европа ?

Какви бързи решения взе и родната ни конна федерация и с какво да се съобразим при провеждане на състезания и народни кушии по Тодорова събота?

Така важните отговори ще чуем от официалния ветеринарен лекар на ФЕИ в България – Д-р Гергана Ангелова.

За здравето на хората и благотворното влияние на конната езда върху общия физически и психичеки тонус, и кои групи мускули в човешкото тяло се натоварват при практикуване на конна езда ? Темата отваряме с д-р Росица Шейтанова (специалист по физикална и рехабилитационна медицина), която детайлно и достъпно ни разкрива, какво се случва с гръбнака, ставите и мускулите, докато се „реем“ върху гърба на коня.

HB

Гледайте поредният брой, който идва с авторитета на две дами в женския месец и с аромата на пролетта. Тази сряда - 17 март, точно в 21:00 часа по АгроТВ !


 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.