1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Националният съюз на говедовъдите в България поздрави Държавен фонд „Земеделие“ с идващите Коледни и Новогодишни празници

Националният съюз на говедовъдите в България поздрави Държавен фонд „Земеделие“ с идващите Коледни и Новогодишни празници

Говедовъдите изразяват готовност да съдействат на Фонда като осигурят още по-добри условия за проверки, по-добра отчетност и срочно изпълнение на предписанията

 „Големият поздрав на говедовъдите е за изпълнителния директор на Фонда г-н Георги Тахов и неговия екип“, се подчертава в поздравителния адрес. Те без много шум са работили денонощно, за да могат фермерите да получат полагащите им се средства от програмите. Извънредните помощи за преодоляване на кризите от войната в Украйна, коронавируса, горива и др. също са платени навреме.

Изпълнителният директор Георги Тахов „не забрави първото изречение което каза при встъпването си в длъжност - Няма да допусна забавяне на плащанията към бенефициерите на Фонда“, пишат говедовъдите.

Изтъква се и фактът, че ДФЗ е спазил всички срокове съгласно индикативния график за Кампания 2022г., което помага на фермерите да оцелеят в тежката финансова година.

Подчертава се, че експертите на Фонда са обработили над 4000 проекта по подмерки 6.1, 6.3 и други. „Бе наваксано и изоставането с години, бяха обработени проекти дори и от 2019г.“, акцентират от сдружението.

 „За всичко това отново казваме едно голямо БЛАГОДАРИМ“, пише председателят на Съюза Димитър Зоров.

   Говедовъдите изразяват готовност да съдействат на Фонда като осигурят още по-добри условия за проверки, по-добра отчетност и срочно изпълнение на предписанията.

В поздравителния адрес се пожелава успешна работа на Изпълнителния директор на ДФЗ и неговия екип, на всички служители във Фонда, както и плодотворна съвместна работа през 2023 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.