1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. "Ветеринари за всички" във Франция

"Ветеринари за всички" във Франция

Със своята инициатива лекарите са създали единен стандарт за оказване на помощ

Във Франция ветеринаромедицинските грижи за домашните любимци са скъпи. Сега, благодарение на инициативата "Ветеринари за всички", хора с ниски доходи могат да заведат своите животни на преглед или лечение на занижени цени или безплатно.
 
Инициативата е на сдружението на френските ветеринари и се съфинансира от земеделското министерство в рамките на програмата за възстановяване на икономиката. За тази година за целта са предвидени 4,5 милиона евро.
 
Това позволява на жители с ниски доходи, регистрирани в социалните служби, да лекуват домашните си животни на една трета от обикновената цена. Останалата част се поема наравно от участващите ветеринари и от държавата.
 
Със своята инициатива лекарите са създали единен стандарт за оказване на помощ в случаите, които досега са обслужвани на доброволни начала, когато стопанинът не е бил в състояние да си плати.
 
Освен това има и мобилни екипи, които се грижат за животни на бездомни или самотни и социално слаби хора, живеещи изолирано. Организацията се поема от четирите ветеринарни университета в страната, помагат студенти и дружества за защита на животните. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.