1. Начало
  2. Новини
  3. Биологично земеделие
  4. Провежда се обществено обсъждане за европейската политика в областта на биологичното земеделие

Провежда се обществено обсъждане за европейската политика в областта на биологичното земеделие

Линкът за участие ще бъде активен и на интернет страницата на МЗХ до 10 април 2013 г.

В периода 15 януари – 10 април 2013 г. на интернет страницата на Европейската комисия (ЕК) се провежда отворена публична консултация, относно преразглеждането на европейската политика в областта на биологичното земеделие. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

Основните теми, застъпени в тази консултация, са свързани с опростяване на законовата рамка — като същевременно се гарантира запазване на стандартите; по-добри системи за контрол на биологичните продукти; въздействие на новите правила за етикетиране, особено на задължителното използване на европейско лого върху всички произведени в Европейския съюз биологични продукти и др.

Цел на Европейската комисия е повишаване на доверието на потребителите, като в същото време се създадат условия за лоялна конкуренция между биологичните производители в 27-те страни на Европейския съюз.

За участие и допълнителна информация в публичната консултация, всеки желаещ - граждани, организации и обществени органи, може да посети следния линк: http://ec.europa.eu/agriculture/consultations/organic/2013_bg.htm. Линкът ще бъде активен и на интернет страницата на Министерство на земеделието и храните до 10 април 2013 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.