1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Проведе се работна среща по проект „Горите на орела”

Проведе се работна среща по проект „Горите на орела”

Проектът се осъществява в партньорство между ИАГ и БЗДП

Представители на ръководствата и експерти от Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите участваха в работна среща по проект на програма LIFE+ за опазване на ключови горски местообитания на малкия креслив орел, финансиран от ЕС.

Инж. Димитър Баталов – директор на дирекция „Опазване на горите и лов” и ръководител на екипа за управление и изпълнение на проекта откри срещата, като подчерта значението и важността на изпълнените и предстоящи дейности.

С презентацията си инж. Николай Василев – началник на отдел „Проекти и стратегическо планиране” и експерт „Програми и обучения” по проекта, наблегна върху резултатите и запозна участниците с проведения първи етап на кампанията „Аз пазя горите и орлите на България”.

Проектът „Опазване на ключови горски местообитания на малкия креслив орел (Aquila pomarina) в България” (LIFE 12 NAT/BG/001218) се изпълнява вече една година и ще приключи през 2018 г. Общата му стойност е 1 784 335 €. Осъществява се в 16 ключови територии, част от мрежата Натура 2000 – Странджа, Сакар, Западна Странджа, Дервентски възвишения, Харманлийска река, Язовир Ивайловград, Бяла река, Мостът на река Арда, Крумовица, Маджарово, Студен Кладенец, Сините камъни – Гребенец, Каменски баир, Адата-Тунджа, Котленска планина, Атанасовско езеро.

Проектът се осъществява в партньорство между Изпълнителна агенция по горите и Българско дружество за защита на птиците.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.