1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. 1 320 проекта на млади фермери са изготвили служителите от НССЗ

1 320 проекта на млади фермери са изготвили служителите от НССЗ

Снимка:

Подпомагането по подмярка 6.1 продължава и по време на осъществяване на инвестициите

1 320 проекта на млади фермери са изготвили служителите от  Националната служба за съвети в земеделието. Това стана ясно след обобщаване на данните от цялата страна. Проектите на младите фермери надхвърлят с над 30% първоначално очаквания и заложен брой.

Подпомагането от експертите на Службата за съвети в земеделието по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони продължава и по време на осъществяване на инвестициите.  След одобрение на проекта от Фонд „Земеделие“, младият  фермер ще получава безплатни консултации през целия период на изпълнение на бизнес плана си.

Всеки фермер може да се възползва безплатно и от услугите на Аналитичната лаборатория към Службата. Тя може да изготви агрохимичен анализ, както и да предостави препоръки за начините за торене. Експертите предоставят съвети за подходящите видове култури и породи животни, които фермерът може да отглежда в стопанството си; за възможностите за подпомагане по различни национални и европейски мерки и схеми, както и по други теми. Припомняме, че мярката 6.1 беше отворена в периода от 29 юни до 24 юли.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.