1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ДФ „Земеделие“ публикува инструкция за попълване на заявление по интервенция „Преструктуриране и конверсия на лозя“

ДФ „Земеделие“ публикува инструкция за попълване на заявление по интервенция „Преструктуриране и конверсия на лозя“

ДФЗ ще информира своевременно кандидатите, кога ще могат да приключват заявленията си

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) публикува инструкции за попълване и подаване на заявление за подпомагане по интервенция „Преструктуриране и конверсия на лозя“, във връзка със стартиралия на 16 октомври 2023 г. прием, съгласно чл. 5 ал.1 от Наредба № 14 от 11.09.2023г. за условията и реда за предоставяне на финансова помощ по интервенции в лозаро- винарския сектор, включени в стратегически плана за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Бюджета по интервенцията за конкретния прием е в размер на 21 322 171,03 лева.


На следният адрес https://seu.dfz.bg/drupal/ може да бъде попълвано заявлението за подпомагане по интервенцията, както и да намерите инструкцията към него. 
Заявлението ще може да бъде приключено след въвеждането на данните от лозарския регистър, което ще бъде възможно на по-късен етап. ДФЗ ще информира своевременно кандидатите, кога ще могат да приключват заявленията си. 


Кандидатите по интервенциите в лозаро-винарския сектор подават документи за финансова подкрепа единствено чрез Системата за електрони услуги (СЕУ) с квалифициран електронен подпис (КЕП).


За допълнителни въпроси и разяснение при попълване на заявлението, кандидатите могат да се обръщат към експертите от отдел „Вино, промоции и лицензии“ на телефони 02/81 87 624; 02/81 87 361 или е-mail: wine@dfz.bg.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.