1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Експерти от ИАГ представиха проект за повишаване квалификацията на служителите чрез обучения

Експерти от ИАГ представиха проект за повишаване квалификацията на служителите чрез обучения

За една година са обучени 120 експерти

Днес експерти от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) представиха пред обществеността проект „Повишаване  на квалификацията на служителите на ИАГ чрез обучения".

Проектът стартира през месец май 2014 г. и ще продължи до месец септември 2015 г. На мероприятието ръководителят на проекта инж. Долорес Белоречка запозна присъстващите с изпълнените задачи до момента и очакваните резултати от дейностите до края на проекта.

Целта е подобряване на работата и повишаване на квалификацията на служителите от регионалните дирекции по горите към ИАГ София, Берковица, Благоевград и Кюстендил. 

За една година са обучени 120 експерти в областта на прилагане на Административнопроцесуалния кодекс за неюристи,  електронни таблици и презентационни умения.

До края на проекта се очаква да бъдат повишени познанията и уменията на още 53 специалисти по английски език и оценка на ловни трофеи.

Програмите на обученията, извършени от Института по публична администрация, са съобразени и съответстват на редица национални и регионални стратегически документи, имащи отношение към модернизирането на администрацията.

Обща стойност на проекта е 71 894,35 лева. Той се осъществява с безвъзмездната финансова подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.