1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Готов е съставът на Аграрната комисия в ЕП

Готов е съставът на Аграрната комисия в ЕП

От 17-те български евродепутати нито един не беше избран за пълноправен член

Уточнен е новият състав на Аграрната комисия в Европейския парламент. В нея има общо 48 пълноправни членове, както и още толкова заместници. От 17-те български евродепутати нито един не беше избран за пълноправен член, но имаме трима заместници.

За изготвянето на доклади и становища могат да участват само членове - пълноправни и заместващи. Почти във всяко заседание участват заместници, като те не са обвързани с конкретни постоянни членове. Дейността и структурата на ЕП са базирани на начина на работа на много от националните парламенти. В Аграрната комисия ще членуват редица познати имена от предишния законодателен мандат на Европарламента. По-изявените народни представители, които остават от групата на християндемократите, са от Италия и Ирландия. От социалдемократите познатите лица са германката Мария Нойхл, Паоло де Кастро от Италия и Ерик Андрийо от Франция. Сред либералите е бившият агрокомисар Дачиан Чолош от Румъния, а за Зелените в комисията влизат германецът Мартин Хойзлинг и австрийката Сара Винер, известна в родината си като водеща на кулинарно предаване.

С най-много депутати са представени Франция и Германия – по 6, Италия има петима, Ирландия изпраща четирима, с по трима са Испания, Румъния Португалия и Чехия, по двама са от Австрия, Холандия, Финландия, Литва и Полша, а Дания и Унгария имат по един народен представител. Най-много представители - 12 има Европейската народна партия, Социалдемократи и социалисти изпращат 10, Либералите от Обнови Европа са със седем, а Зелените са  c петима. Първото заседание на Аграрната комисия ще се проведе на 23 юли, когато ще бъде избрано и ръководството.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.