1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Интегрираният подход е отдолу нагоре

Интегрираният подход е отдолу нагоре

НССЗ проведе пореден онлайн семинар

Интегрираният подход за развитие на селските райони, като част от Европейската политика, налага подход отдолу нагоре, за разлика от миналото. Подходите тогава налагаха политика от национално ниво надолу. Това отчетоха учени по време на онлайн семинар, посветен на природните ресурси. Събитието беше организирано от Национална служба за съвети в земеделието и Икономическия университет във Варна.

„Идеите за развитието на района следва да идват от страна на земеделските производители и съответно подкрепата им да бъде от по-високо равнище. Но отново, за да може да идват и да се развиват тези идеи, да съответстват с принципите и целите на устойчивото развитие, а именно запазването на естествената ресурсна база и внедряването на технологични и институционални промени, изисква на микро ниво на тези земеделски производители да се отдели изключително много енергия и време за изграждане на сътрудничество и участие в различни форми на обучение. Целта е те да могат сами да се погрижат за собственото си развитие“, обясни доц. д-р Мария Станимирова, Икономически университет – Варна.

Земеделските производители имат тази нагласа – да участват в дискусии, да получават нови знания, да се чувстват ангажирани, допълни доцентът.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.