1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Асен Личев: В министерството заварих един изхарчен бюджет и една-две неизпълнени много важни задачи

Министър Асен Личев: В министерството заварих един изхарчен бюджет и една-две неизпълнени много важни задачи

В министерството заварих един изхарчен бюджет и една-две неизпълнени много важни задачи. Това каза служебният министър на околната среда и водите Асен Личев по време на интервю за предаването „Здравей България“ по Нова телевизия.

Във връзка с обилните валежи, той каза, че реална опасност от наводнения няма, всичко зависи от състоянието на язовирите, които се експлоатират от общините.

„Това, което заварих е един изхарчен бюджет. Него ще го ревизирам. Заварих една-две неизпълнени много важни задачи, например системата за управление на река Искър, която трябваше вече да действа на първи етап. И нея ще ревизирам. По отношение на дефицита в бюджета - от общия бюджет 64 милиона лева 10 милиона са дефицит в бюджета на МОСВ. Тоест предварително за тях са сключени договори, за които ние не можем да се разплатим в момента. Другият основен инструмент за финансиране на политиките, така наречения ПУДООС при бюджет 74 милиона е с 24 милиона дефицит“, обясни Личев. Той добави, че два от рисковите проекта, които са довели до дефицита ще бъдат дадени на "Икономическа полиция".

Личев заяви още, че като отишъл в министерството му е миришело на корупция. „Държавата не е могла да води реална борба срещу корупция срещу средните и високите етажи на администрацията, защото няма точни критерии“, подчерта той. Личев допълни, че строежът на "Алепу" трябва да бъде съборен.

„Аз съм в процес на подготвяне на една заповед за временно ограничение на вноса на отпадъци от определени страни, които не са членки на ЕС“, заяви още Личев. Министърът съобщи, че утре ще бъде представена „Зелената книга“ в МОСВ.

 

Източник: МОСВ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.