1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Одобрени са 63 проекта по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“

Одобрени са 63 проекта по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“

В срок до 20 август 2016 г. одобрените кандидати трябва да подадат заявление за авансово плащане

Държавен фонд „Земеделие“ обяви класирането от втория прием на проекти за предоставяне на финансова помощ по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г. за финансовата 2016 година. Mярката подпомага дейности за преструктуриране и конверсия на лозови насаждения и за подобряване на техниките за управление на лозята. Финансират се собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения, регистрирани като лозарско стопанство и получили удостоверение за право на участие, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ).

Одобрени са 63 проекта, като заявената за авансово плащане сума по допустимите заявления е 10 059 267 лв. при обявен бюджет от 10 118 265 лева. Фонд „Земеделие“ напомня, че по този прием договорите за предоставяне на финансова помощ, които се сключват с одобрените кандидати, ще бъдат прекратени, в случай че не бъде подадено заявление за авансово плащане в срок до 20 август 2016 г.

Списъкът с класираните проекти от втория целеви прием по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ за финансовата 2016 г. е публикуван на сайта на ДФ „Земеделие“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.