1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. С близо 70 млн. лева е увеличен бюджетът по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства“ от ПРСР 2014-2020 г.

С близо 70 млн. лева е увеличен бюджетът по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства“ от ПРСР 2014-2020 г.

Изпълнението на проектните предложения е със срок до 2025 г., като чрез него се очаква постигане на принос по целите на Програмата

С близо 70 млн. лева е увеличен бюджетът по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства“ от Програма за развитие на селските райони (ПРСР 2014-2020 г.).

С допълнителните средства общият бюджет на процедурата възлиза на над 540 млн. лв. По този начин е осигурена възможност за сключване на договори с всички проектни предложения, получили 35 т. по критериите за подбор, които отговарят на изискванията за допустимост и финансиране.

Изпълнението на проектните предложения е със срок до 2025 г., като чрез него се очаква постигане на принос по целите на Програмата и в частност на подмярка 4.1.

Целта е да се реализират проекти, които да повишат конкурентоспособността на земеделските стопанства, като се осигурят възможности за създаване на заетост и по-добри условия за труд в стопанствата. Насърчава се и биологичното производство на продукти, както и внедряването на иновации, цифрови технологии за производство и организация в селското стопанство. Създават се възможности за автоматизиране на работните процеси в земеделието.

Със заповедта на заместник-министъра на земеделието и  Ръководител на Управляващия орган на ПРСР 2014-2020 г. Таня Георгиева, с която са изменени Насоките за кандидатстване по процедурата, може да се запознаете тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.