1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Семинар на тема: Оперативното управление на земеделското стопанство

Семинар на тема: Оперативното управление на земеделското стопанство

Съвместна информационна среща-семинар на НССЗ и ССА - ИАИ - гр. София

Днес, 20 октомври в гр. Търговище ще се проведе съвместна информационна среща-семинар на НССЗ (Териториален областен офис - гр. Търговище) и Селскостопанска академия (ССА) - Институт по аграрна икономика (ИАИ) - гр. София.

На семинара Проф.  д-р Димитър Николов - ИАИ - гр. София ще предостави на гостите информация свързана с оперативното управление на земеделското стопанство, значение на планирането и анализирането на дейностите, както и определяне на брутния приход в растениевъдството и животновъдството.

Проф. д-р Димитър Николов ще запознае гостите с видовете разходи, класифициране на разходите като постоянни и променливи, брутен марж и печалба, както и факторите влияещи върху брутния марж и печалбата в растениевъдството и животновъдството.

Проф. д-р Димитър Николов ще даде примери за определяне на брутния марж в растениевъдството и животновъдството.

Експертите от Териториален областен офис на НССЗ - гр. Търговище ще разяснят на земеделските стопани възможностите за подпомагане на земеделските стопани по ПРСР 2014-2020 г.

Събитието ще се проведе в гр. Търговище, ул. ,,П. Р. Славейков’’ № 4, ет. 2, зала № 101, Дом на науката и техниката, Научно-техническите съюзи (НТС).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.