1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. ДФЗ организира форум на тема “Промоционални програми за земеделски продукти”

ДФЗ организира форум на тема “Промоционални програми за земеделски продукти”

Събитието ще се състои на 18 януари в София

Форум на тема “Промоционални програми за земеделски продукти” организира Държавният фонд "Земеделие" (ДФЗ) на 18 януари от 10.00 часа в зала Средец на хотел "Шератон" в София. В него ще участват представители на Европейската комисия, Министерството на земеделието и храните, дипломатически мисии в България и представители на браншови организации.

Специален гост на събитието ще бъде Джордж Малиарис от Главна дирекция „Земеделие” към Европейската комисия. Той ще представи прилагането на схемата на европейско ниво. Възможностите в новия промоционален пакет на ЕК ще са тема на докладчика на Европейския икономически и социален съвет по реформата на Общата селскостопанска политика. Експерти от ДФЗ и МЗХ ще коментират детайли от прилагането на схемата в България.

Във втората част от събитието ще участват представители на организациите – бенефициенти по схемата, сред които Националната лозаро-винарска камара, Регионалната лозаро-винарска камара „Тракия”, Националната асоциация на млекопреработвателите и Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. От Асоциацията на млекопреработвателите в България ще говорят за първата приключила програма – „Европейско сирене, моля”. Това бе и първата одобрена от ЕС българска промоционална програма. Тя приключи успешно през 2012 г.

Форумът ще е платформа за дискусия между експерти, бенефициенти и потенциални кандидати на схемата. Той ще е и повод за дегустация на част от рекламираните продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.