1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Ускорени темпове по прием и обработка на проекти по ПРСР в ДФ „Земеделие”

Ускорени темпове по прием и обработка на проекти по ПРСР в ДФ „Земеделие”

В момента тече процес на децентрализация на част от мерките по Програмата за развитие на селските райони

Три пъти е нараснал приемът на проекти по ПРСР в ДФ „Земеделие” от началото на годината до сега. Само след 1 август броят на сключените договори е 7500, съобщи по време на 16-я аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за  него” в Албена зам.-изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Драгомир Господинов.

От началото на годината до днес са приети 2 645 проекта по Програмата за развитие на селските райони по приема за 2010 г. Стойността на подадените заявления за плащане от старта на ПРСР възлиза на 1 млрд. 200 млн. лв., а общата цифра на подадените до момента заявления е 13 810 броя на стойност 5 млрд. 330 млн. лв. „В момента тече процес на децентрализация на част от мерките по Програмата за развитие на селските райони, като е нужно да има подготвена администрация на регионално ниво, която да позволи бърза и качествена обработка на проектите”, подчерта още Драгомир Господинов.

Към момента няма опасност от хлебна криза в България, въпреки че износът на зърно е по-голям от минали години, заяви в отговор на журналистически въпрос зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова. От произведените 3 млн. и 800 хил. тона пшеница са изнесени 1,5 млн. тона, като от тях 1 млн. тона само за ЕС, информира Боянова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.