1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. 19 екоминистри от ЕС ще обсъждат мерки за подобряване на качеството на въздуха

19 екоминистри от ЕС ще обсъждат мерки за подобряване на качеството на въздуха

Дебатите ще бъдат съсредоточени върху защитата на човешкото здраве и околната среда

Неформалният съвет на министрите на ЕС по околна среда ще се проведе на 10 и 11 април 2018 година в Националния дворец на културата. 19 екоминистри и над 40 делегации се очаква да обменят мнения по три теми – за качеството на атмосферния въздух, по-доброто регулиране и за международните преговори по изменение на климата и диалогът от Таланоа.

Дебатите ще бъдат съсредоточени върху защитата на човешкото здраве и околната среда и възможните решения, които биха подобрили качеството на атмосферния въздух, намирането на по-добри решения за прилагане на законодателството на ЕС в областта на околната среда, както и предизвикателствата пред ЕС в контекста на предстоящата в края на 2018 г. Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменението на климата.

От 13:00 до 13:30 ч., в началото на неформалния Съвет по околна среда, част от програмата на Българското Председателство на Европейски съюз, ще бъде подписано и първото Програмно споразумение за новия програмен период по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021 г. между България и страните донори - Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия.

От 13:30 ще се проведе първата сесия от неформалната среща на тема: Качество на атмосферния въздух – по-добри решения за по-високо качество на живот.

От 15:30 ще се проведе пресконференция, където комисарят по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела и министър Нено Димов ще представят резултатите от първия ден на неформалния съвет на министрите на ЕС по околна среда.

Повече информация за събитието може да откриете на https://eu2018bg.bg/bg/events/66

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.