1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ЕК предложи бюджет от 3.2 милиона евро в областта на околната среда и климата

ЕК предложи бюджет от 3.2 милиона евро в областта на околната среда и климата

С преработката на "LIFE+" се цели по-голямо въздействие, достъпност и гъвкавост

Европейската комисия предложи бюджет от 3.2 милиона евро за периода 2014-2020 г. за новата Програма за действия в областта на околната среда и климата - "LIFE", предаде пресслужбата на институцията. Тя ще доразвива постигнатото от съществуващата програма "LIFE+", като с преработката ѝ се цели по-голямо въздействие, достъпност и гъвкавост.

Новите аспекти на бъдещата програма "LIFE" включват създаване на нова подпрограма за действия в областта на климата и по-ясно определяне на приоритетите в многогодишни работни програми. Брюксел предлага да се създадат и нови възможности за по-мащабно изпълнение на програмите чрез т.нар. "интегрирани проекти", които да мобилизират използването на други европейски, национални и частни средства за постигане на целите.

Подпрограмата за околна среда ще подкрепя действия за ефективно използване на околната среда и ресурсите. Ще бъде поощрявано разработването на най-добри практики, за да се спре загубата на биоразнообразие и да се възстановят екосистемните услуги, както и насърчаването на споделянето на знание, разпространението на най-добри практики и по-голямата съгласуваност.

При подпрограмата за действия в областта на климата основните обхванати области са намаляване на отрицателното въздействие на изменението на климата, приспособяване към изменението на климата и управление и информация в областта на климата.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.