1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Представят резултатите по проект „Единна информационна система за защитените зони от екологичната мрежа Натура 2000”

Представят резултатите по проект „Единна информационна система за защитените зони от екологичната мрежа Натура 2000”

Събитието е на 20 август 2013 г. от 9.30 часа, хотел „Рила” в София

На заключителна среща ще бъдат представени резултатите от проект „Единна информационна система за защитените зони от екологичната мрежа Натура 2000”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. На срещата са поканени представители на всички заинтересовани страни – администрация, неправителствени организации, научни институти, университети и др.

Събитието ще се проведе на 20 август 2013 г. от 9.30 часа в гр. София, хотел „Рила”, ул. „Калоян” № 6, зала “Едно и две" 

В информационната система е въведена наличната информация за проведените процедури по оценка за съвместимост, както и административните режими и ограничения на дейности в защитените зони от мрежата „Натура 2000”. 

Проект „Разработване и внедряване на информационна система за защитените зони от екологичната мрежа НАТУРА 2000” е на стойност 1 324 000 лв. от които 1 125 400 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие, а 198 600 лв. е националното съфинансиране.

Основната цел на проекта е изграждането на единна информационна система за нуждите на управлението на защитените зони, която ще обединява пространствени и непространствени данни от различни източници и ще осигурява лесен достъп до тях през Интернет от страна на институциите, свързани с управлението на защитените зони. Това ще улесни достъпа на заинтересованите страни до информация и ще гарантира прозрачност при провеждането на административните процедури. 

Бенефициент по проекта е Дирекция „Национална служба за защита на природата” към МОСВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.