1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Удължен е срокът за изпращане на номинации за кампанията за предотвратяване на престъпления срещу природата

Удължен е срокът за изпращане на номинации за кампанията за предотвратяване на престъпления срещу природата

Снимка:

Не пропускайте да номинирате ваши познати - любители на природата или професионалисти

До 30 октомври ще се приемат номинации за кампанията за предотвратяване на престъпления срещу природата „Аз пазя горите и орлите на България“, която Българското дружество за защита на птиците и Изпълнителната агенция по горите провеждат за четвърта поредна година.

Не пропускайте да номинирате ваши познати - любители на природата или професионалисти, които са предприели действия, за да предотвратят или разкрият дадено престъпление като незаконното залавяне на животни от дивата природа и отглеждането им в плен, ограбване на гнезда, яйца и малки от дивата природа, трафик и търговия със защитени видове, използване на незаконни методи за лов с примамки и отрови, бракониерски острел, незаконно препариране и много други.

Номинациите изпращайте на ел. адрес: kampania@eagleforests.org до 30.10.2017 г., като попълните приложения формуляр и по възможност го придружите със снимки и документи, описващи развитието на случая (кореспонденция с институции и др.). Важно е да бъдат изпратени данни за контакт на кандидата: имена, адрес, електронна поща и телефон, както и на номиниращия.

В края на годината независимо жури от представители на БДЗП, ИАГ и медиите ще определи победителите в кампанията в две категории – Професионалисти и Любители. Всички те ще получат плакат, грамота и парична награда от 150 лева. За първи път тази година грамота ще получат и хората, изпратили номинациите. Награждаването ще се извърши на специална церемония пред медиите в края на годината.

Всички истории ще бъдат публикувани на интернет страницата на проекта и във фейсбук, за да достигнат до повече хора.
За повече информация посетете www.EagleForests.org.

Кампанията се организира от Изпълнителната агенция по горите и Българското дружество за защита на птиците и се провежда в рамките на проекта „Опазване на ключови горски хабитати на малкия креслив орел в България“, финансиран от Програма LIFE+ на Европейския съюз.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.