1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Заповядайте на Международния ден на лешоядите в Природозащитен център ,"Източни Родопи"

Заповядайте на Международния ден на лешоядите в Природозащитен център ,"Източни Родопи"

Снимка:

Събитието се организира от фондация По-диви Родопи в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и в сътрудничество с Община Маджарово

Заповядайте на 3-ти и 4-ти септември (събота и неделя) в Природозащитен център „Източни Родопи“ край град Маджарово да отпразнуваме Международния ден на лешоядите. Събитието се организира от фондация По-диви Родопи в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и в сътрудничество с Община Маджарово и включва ателиета, работилници, презентации и пешеходна разходка с наблюдение на птици. По случай празника Центърът обявява и дни на отворените врати. За тематични творчески ателиета по време на феста ще с погрижат от Център за неформално образование и културна дейност Алос и Ателие „НВ“.

През двата дни посетителите ще могат да видят и пътуващата изложба с карикатури на тема „Икономия на средствата“ на музея „Дом на хумора и сатирата“ в Габрово.

В събота детската част от програмата ще започне следобед с приложно ателие за направа на маски на лешояд и декор, които ще бъдат използвани по-късно за реквизит в следващата театрална работилница „Лешоядката Панчела“.

По време на празника гостите на събитието ще имат възможност да присъстват и на лекцията „Снимане на птици – съвети и трикове“, която ще подготви един от любимите ни фотографи на диви животни – Сергей Панайотов.

През цялото време в центъра ще са на разположение и табла с белоглав и черен лешояд и всеки ще може да си направи снимка с тях.

Програма:

3 септември 2022 (събота)

10:00-10:30 Откриване

11:00-12:00 Фотография на птици: Съвети и трикове

14:00 – 15:00 Приложно ателие за маски на лешояди и декор

15:10 – 16:00 Театрална работилница „Лешоядката Панчела“, с реквизита от предходното приложно ателие

19.00-20.00 Пешеходна разходка по Арда с професионален водач и наблюдение на птици

4 септември 2022 (неделя)

10.00-13.00 Детски тематични работилници с Ателие „НВ“

Целодневно: пътуващата изложба „Карикатури“ на тема „Икономия на средствата“ на музея „Дом на хумора и сатирата“ в Габрово

Следете събитието за повече подробности за лекциите, работилниците и дейностите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.