1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. Оранжерия за производство на зеленчуци разгледаха ученици от Сандански по кампанията „Супер Фермер“

Оранжерия за производство на зеленчуци разгледаха ученици от Сандански по кампанията „Супер Фермер“

Собственичката е бенефициент по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони

 

Стопанство за производство на производство оранжерийни зеленчуци в с. Лешница, Област Благоевград посетиха ученици от Земеделска професионална гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязов“, гр. Сандански. Те от XI клас и учат в направление – Агроекология. Събитието е част от кампанията на Министерство на земеделието, храните и горите, организирана в партньорство с Министерство на образованието и науката (МОН), която се провежда под надслов: „Супер фермер“.

Собственичката се занимава с отглеждането на домати, краставици и салати. Тя е бенефициент по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Инвестицията по проекта е на стойност 29 337 лв., като собственичката е закупила техника.

Учениците имаха възможност да се включат в прибирането на продукция. Те се запознаха и с основните дейности по етапите при развитието на земеделските култури, като торене, изискванията към климатичните и почвените условия.

Инициативата има за цел да подкрепи младите хора, като им  се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна и да осъществи връзка между учениците и бизнеса. Кампанията съвпада с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на обучението.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.