1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Родни биопродукти и вкусове на фестивала „Семе българско” в Севлиево

Родни биопродукти и вкусове на фестивала „Семе българско” в Севлиево

Фермерски пазар "ОТ БГ" на Деветия Национален фестивал "Семе българско" се организира с подкрепата на Фонд "Земеделие"

Фермерски пазар „ОТ БГ“ е вече традиция на националния фестивал „Семе българско” и е най-естественото доказателство за избора на българския вкус и на традиционните български храни. Тази година освен фермери и земеделци, в двата фестивални дни – 29 и 30 април,  на пазара „ОТ БГ“ ще има и производители на биопродукти, хранителни добавки, напитки и козметика с български произход.

На щандовете посетителите ще открият цветя, вино, хляб, богато разнообразие на млечни и месни продукти, домашна лютеница, сладка и сиропи, мед, билки и други от различни региони на страната ни. И както традицията повелява, пазарът ще завърши с томбола, в която един късметлия ще спечели продукти от всички щандове. Фермерски пазар "ОТ БГ" на Деветия Национален фестивал "Семе българско" се организира с подкрепата на Фонд "Земеделие".

Тази година изкушенията по време на фестивала ще са още повече, защото в парк „Казармите“ ще бъде обособен и кът „Подкрепяме българщината”, който предоставя пространство на читалищата от региона и на най-малките местни производители. Те ще предлагат домашно приготвени храни от продукти, отглеждани в екологично чисти условия, както и традиционни предмети, облекла и изделия за бита, характерни за региона.

Ще има и демонстрации на плетене на една кука, майсторене на дървени лъжици, както и на набиращия популярност метод за плетене Амигуруми - достъпен начин за създаване на плетени изделия, фигури и играчки, на който могат да се насладят както начинаещи, така и опитни майстори.

Очакваме ви на 29 и 30 април в Севлиево, за да доставим удоволствие на сетивата си и да подкрепим българското!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.