1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Френски стопани с 1000 трактора в Париж

Френски стопани с 1000 трактора в Париж

Tракторите причиниха сериозни задръствания по магистралите и околовръстния път на столицата

Протестната вълна на фермерското недоволство заля и френската столица. Стопани от северните и централните региони на страната пристигнаха с близо хиляда трактора в Париж, за да поискат по-справедлив дял от цените на хранителните стоки.

Влизайки в Париж, тракторите причиниха сериозни задръствания по магистралите и околовръстния път на столицата. Освен за по-справедливо заплащане, фермерите настояват правителството да не допуска нови ограничения, които утежняват работата им. Те са най-вече против международни търговски договори, намаляването на препаратите за растителна защита и допълнителни данъци. На митинга в центъра на града стопаните поискаха властите най-после да приведат в действие гласувания през 2018 година закон за балансирани икономически отношения в сектора на селското стопанство и хранителната индустрия.

По данни на фермерските организации, организирали демонстрацията, 20 процента от стопанствата не могат да оцеляват само със селскостопанска работа и са принудени да извършват странични дейности като агротуризъм и други.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.