1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. В ППК „Малко Враново“ използват иновативен продукт за листно хранене на пшеницата

В ППК „Малко Враново“ използват иновативен продукт за листно хранене на пшеницата

Вивир - специално създаден за тежките агроклиматични условия

Иновативен подход е предприел Станимир Станчев, председател на ППК „Малко Враново“, в грижата за пшеницата. Второто пролетно третиране на посевите той повери на продукта Вивир - балансирана комбинация от азот, фосфор и калий, обогатена с микроелементи. Продуктът е създаден, за да задоволи нуждите на културата от микро- и макроелементи, а от друга страна - да помогне на растенията да преодолеят затрудненията, причинени от неблагоприятните климатични условия и да елиминира стреса.

Има много фактори, които не позволяват на растенията да извлекат нужните хранителни елементи от почвата. И тук е ролята на Лебозол чрез специалните си формулации за обезпечаване на възникналите дефицити.

lebosolvi

Преди това във фаза трети лист е приложен Манган Нитрат 235 в нитратна форма, който позволява бързо усвояване от растението в рамките на 24 ч. Подобрява студоустойчивостта, а и братенето. Приблизително около 60 грама е нужната доза през вегетацията, за да може културата да достигане добив от над 800 кг/дка. Специалистите на компанията препоръчват двукратно внасяне - есенно с хербицида, и пролетно заедно с другия хитов продукт Аминозол с цел растението да се събуди от зимния покой и да започне бързото си развитие.

Приложението на Вивир е надграждане на технологията, препоръчана от Лебозол за отглеждане на пшеница. Дозата му на приложение е 500 мл/дка във фаза вретенене преди флагов лист. Следващото третиране на пшеницата на кооперацията ще е с МагС СК във флагов лист – комбинация на магнезий и сяра, с цел по-добро качество на зърното.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.