1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Какво ново от Кубота България на БАТА АГРО 2023?

Какво ново от Кубота България на БАТА АГРО 2023?

Инвестиции със субсидия по НПВУ

На щанда на Кубота България посетителите на БАТА АГРО 2023 имат възможността да видят разнообразни машини на японската марка. Представени са трактори от всички серии на Кубота, предназначени за професионално ползване, както и голяма част от компактните трактори.

Впечатление прави новата серия лозаро-овощарски трактори М5002 Narrow, която се отличава с нов дизайн и нови функции, но запазва пословичната си здравина и маневреност.

Впечатление прави и големият брой машини от различните серии прикачен инвентар на Кубота, които са разделени в отделни сектори.

При машините за почвообработка акцентът е поставен върху новата серия полунавесни плугове от серията RS7005V.

7-корпусният обръщателен плуг прави впечатление с големите си размери и здравината си. Изложени са и различни модели дискови (навесни и прикачни), предсеитбени и стърнищни култиватори и други.

В къта, отделен за прецизни машини, вниманието на гостите привлича голямата 6-метрова сеялка за полудиректна сеитба на слети кулури, оборудвана с дискова секция и голям бункер за семена и тор. Също така, интерес предизвиква и новата 18-редова сеялка за пролетни кулури.

Представени са всички машини от зелената линия на Кубота, наред с няколко вида косачки, сеносъбирач, балопреса и шредер.

В сектора, отделен за лозаро-овощарство, освен вече споменатата нова серия М5002 Narrow, акцент е поставен на новата серия лозаро-овощарски пръскачки на Кубота. Интелигентните машини са сред първите подобни в този сектор, управляват се чрез терминал. Сред основните им предимства са поддържането на норма независимо от скоростта на движение, възможността за промяна на геометрията на перките на вентилатора от кабината на трактора и много други, чрез които може да се постигне до 50% спестяване на използваните препарати.

С оглед на предстоящия прием за закупуване на техника по НПВУ, който се очаква да стартира в рамките на следващия месец, земеделците могат да намерят на щанда Кубота България всичко, което им е необходимо и да получат пълно съдействие в процеса на кандидатстване.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.