1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нови модели пръскачки от Lemken на Агритехника 2019

Нови модели пръскачки от Lemken на Агритехника 2019

Премиера на самоходния модел Nova 14

Най-новият продукт на Lemken при пръскачките е Orion 12 – това е най-големият модел в новата гама. Премиерата му се състоя на Агритехника 2019 в Хановер.

„Това е чисто нова прикачна пръскачка, която ще предлагаме от догодина на българския пазар. Продуктът навлиза на мястото на вече предлаганата и добре позната пръскачка модел Albatros. Новата пръскачка ще започнем да я предлагаме във вариант 4 000, 5 000 и 6 000 литра, като ще разчитаме на познати доставчици на алуминиеви крила, които ще бъдат монтирани на прикачната пръскачка и ще има функционална възможност машината да бъде доставяна с единично изключване на дюзите EltecPro - функция, която много малка част от конкурентните марки предлагат като опция при машините за растителна защита. Единично изключване на дюзите означава, че всяка една дюза ще се изключва една по една, без да изключваме цялата секция. Това означава, че ние спираме само 50 см от широчината на щангата. По този начин, при припокриване с препарат, имаме възможност първо – да спестяваме химикали, и второ - когато имаме припокриване с химикали - да не пръскаме повторно местата, които вече сме третирали. Работната широчина на щангите на пръскачките Orionще започва от 21 м и ще достига до 39 м. В зависимост от желанието на клиента могат да бъдат конфигурирани различни възможности. В момента предлагаме на българските ни клиенти и регулируем мост, нещо, от което доста отдавна имахме нужда за нашите машини за растителна защита. Продължаваме да произвеждаме машините за растителна защита с най-големия миксер за химикали с обем от 42 литра. Експонатът, който представихме на Агритехника, е с капацитет 6 хиляди литра, с 39 метра крила, изцяло оборудван с единично изключване на дюзите. Управлението е електронно, като в най-скоро време ще имаме също и механични клапани за управление на пръскачката“, подчерта Николай Колев.

Lemken навлезе победоносно в сегмента на самоходните пръскачки.

„Моделът Nova 14 е с крила от 39 метра, с възможност за единично изключване на дюзите. Бункерът е с капацитет 7200 литра, а двигателят е на Deutz, един много добре познат двигател с мощност 245 к.с., 6,3 литра, със Stage 5 на газовите норми. Кабината е дело на един от най-големите и реномирани немски производители на кабини. В момента тази кабина е от новото поколение 2020 и ще бъде актуална в следващите 5 години. Реално погледнато, искаме да предложим на нашите клиенти възможността да имат последно поколение Хай-тек кабина, която да бъде ползвана. Управлението на хидростатиката на пръскачката е електронно само с джойстик, кабината е в две опции Proficab и Comfortcab, с 360-градусова видимост и с много LED светлини, правещи работата по време на нощ в ден.

лемкен

Друга голяма особеност на тази пръскачка е, че имаме възможността за хидравлично разширяване на колеята от 1,80 м до 2,30 м, както и хидравлично повдигане на самата пръскачка от 1,20 м до 1,60 м. Това ще даде възможността за обработване на растенията в една много по-късна фаза на вегетация и ще удовлетвори напълно изискванията за бързо и навременно третиране на посевите.

От много години Lemken търси оптималния вариант за автоматично нивелиране на крилата на пръскачките. В последните три години ние работим заедно с американската фирма Norac по отношение на сензорите. Както при навесните и прикачните, така и при самоходните пръскачки ще използваме сензорите на Norac, за да може автоматично да се нивелират крилата по време на работа на самоходната пръскачка. Пръскачката ще бъде доставяна с максимум до 5 сензора, в зависимост от оборудването, които да нивелират абсолютно точно крилата, като ще се взима предвид съотношението от земята до крилата или от растенията до крилата. Много е важно пръскането да слезе максимално надолу и да пръскаме с максимално ниско спуснати крила, за да се търси ефектът на минималното отвяване. Важно за фермера е и когато растенията са в по-късна фаза на вегетация и са доста по-високи, да имаме съотношение между височината на растението и работната височина на крилата на самоходната пръскачка.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.