Телескопичните товарачи, осигуряващи комфорт, производителност, икономичност, универсалност, сигурност

С какво са интересни машините от сериите MERLO Turbofarmer 38.10 и Turbofarmer 42.7

Всяко стопанство се нуждае от телескопичен товарач. Но той трябва да е конструиран така, че да отговаря на всички изисквания и желания на модерния фермер и да се отличава с комфорт, производителност, икономичност, универсалност, сигурност. На тези показатели отговарят телескопичните товарачи Merlo.

Фирма Мерло е създадена през 1964 г. в Италия и е основоположник на телескопичния товарач като машина, използвана в сферата на селското стопанство. Към днешна дата брандът разполага с производствена база, която се простира на над 300 000 кв. м, с над 1200 служители, с повече от 600 представители, доверили се на бранда в световен мащаб.

От фирма Анимекс, която предлага телескопични товарачи Мерло, акцентират на машините от серията Turbofarmer 38.10 с максимална височина на повдигане 9,5 м и товароподемност 3800 кг и Turbofarmer 42.7 с максимална височина на повдигане 7,1 м и товароподемност 4200 кг.

 

Основни предимства на телескопичните товарачи Merlo:

 

  1. Кабините и на двата телескопични товарача са без аналог в сегмента - с ширина от 1010 мм, стандартно окачена на гумени тампони или с възможност за уникалното хидропневматично окачване. Налягането в кабината е по-високо от атмосферното, което предотвратява запрашеността по време на работа. Оборудването „Premium” предлага климатик, допълнителни сенници, радиоподготовка и седалка на въздушно окачване. Кабината на MERLO e единствената, отговаряща на всички стандарти за сигурност ROPS FOPS левел 2. Само за пример - предпазната решетка на машината е в състояние да издържи предмет 227 кг, пуснат от 5,2 м височина. При всички останали, притежаващи FOPS левел 1, данните са 45 кг от 3,0 м.
  2. Двигател с мощност от 136 к.с. Tier 4 final без DPF филтър със система SRC. Вентилаторът стандартно е реверсивен, хоризонтално разположен. Оборудван със системата ECO POWER DRIVE TOP (EPD), осигуряваща икономия на гориво от 18 %, както и възможност за ръчна настройка на желаните обороти.

Моделът Turbofarmer 38.10 е снабден и с допълнителен предфилтър на двигателя за работа в силно запрашена среда.

  1. Стрелите на двете машини са съответно за Turbofarmer 42.7 – 7,1 метра двустепенна и за Turbo farmer 38.10 - 9,5 метра тристепенна. Изработени от асиметрични C-профили, което ги прави по-здрави и устойчиви на натоварвания, като същевременно са олекотени. Уникалното положение на центъра на тежестта и олекотената стрела правят машината по-лека с от 600 до 800 кг и по-маневрена спрямо всяка друга аналогична в своя клас. Стандартна е и системата за бързо заключване на аксесоарите „Тac-Lock”.
  2. Чрез вградения в стрелата и на инструмента сензор системата за Динамична стабилност и претоварване (M CDC) ги разпознава и автоматично настройва работната хидравлика в реално време, оптимизира натоварването и работата на машината. Така се предотвратява рискът от преобръщане или блокиране на стрелата. На цветния CDC дисплей се визуализира натоварването, оставащ капацитет на повдигане, позиция на стрелата, също така измерва теглото на всяко повдигане, като записва информацията и сумира количествата напълно автоматично.
  3. Трансмисията е хидростатична с 2 скорости и е независима от хидравличната система на стрелата.
  4. Машините Merlo разполагат с 2 автономни хидравлични кръга - един за стрелата и един за хода. Mаслото е в два отделни резервоара, като това им осигурява максимална производителност и съответно по-големи интервали за техническо обслужване и по-ниски експлоатационни разходи. Функцията (Load Sensing+ Flow Sharing) позволява да се извършват едновременно 3 движения на стрелата + движение на цялата машина без това да се отразява на производителността.

Предлага се и във вариант с Варио трансмисия - MCVTronic, позволяваща движение със скорост от 0 до 40 км/ч без смяна на предавки и по-висок въртящ момент от 12 %.

  1. Стандартно за машините са 3-те режима на завиване с перманентно 4х4. Възможност за избор на различни типове гуми – агро или индустриални. Мостовете са разработка на Merlo със сухи дискови спирачки с накладки, които са по-надеждни и икономични за поддръжка, неслучайно използвани в цялата автомобилна индустрия. Патентованите от MERLO редуктори на двете машини осигуряват клиърънс от 510 мм, което прави машината изключително проходима в тежки терени.
  2. Телескопичните товарачи Merlo разполагат със система за нивелиране на шасито в интервал ± 10%, странично изместване на стрелата до 530 мм; възможност за добавяне на задна триточкова навесна система и ВОМ с 540/1000 оборота. Също така, имат изключителната способност за теглене с капацитет 21 тона и съответно спирачни системи за ремарке - хидравлични или пневматични по избор.

За повече информация или оферта потърсете Вашето регионално АНИМЕКС представителство.